портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На День Незалежності України в Краматорську відбувся обласний фестиваль «Козацькі розваги»

Опубліковано 27 серпня 2018 року, 11:19

24 серпня, у День Незалежності України, краматорський парк імені Пушкіна став місцем проведення традиційного фестивалю «Козацькі розваги» за участю кращих представників Донецької області.

За звання найсильніших богатирів регіону боролися 9 команд (по два спортсмени не молодше 16 років) з Бахмута, Добропілля (2 команди), Іллінівської громади, Костянтинівки, Краматорська, Лиманської громади, Маріуполя, Слов’янська.

Почесними гостями на святі сили духу, витривалості, надзвичайних фізичних можливостей були голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Богатирі Донеччини змагалися в 5-ти вправах. У першій потрібно було підняти воза, завантаженого двома колодами по 70 кг, і змінити колеса. У другій – перевернути 5 разів на час колесо вагою 300 кг. У третій, «Вправний майстер», – найвлучніше з відстані 5 метрів послати 10 м’ячів у ворота, де кожна ціль має свій бал: 3,6,9. Потім спортсмени виборювали звання кращих у «Козацьких боях», де на спеціалізованому «рингу» за допомогою надувної колоди мали зіштовхнути суперника з надувної підставки, на якій той стоїть. Завершала фестиваль вправа «Колода»: жим колоди вагою 70 кг максимальну кількість разів за 2 хвилини.

Впродовж кількох годин на майданчику панувала атмосфера завзятої і безкомпромісної спортивної боротьби, а учасників підтримували численні вболівальники. Зазначимо, що локації для вправ фестивалю «Вправний майстер» та «Козацькі бої» були доступні й для всіх охочих дітей, які залюбки проявляли свої здібності.

Щодо окремих вправ фестивалю «Козацькі розваги», то кращими в першій та другій виявилась команда Бахмута, у третій та четвертій – Краматорська, а в завершальній – Лиману. Загальний підсумок змагань підбивався за сумою очок, зароблених богатирями. Таким чином, тріумфували представники Лиману – Денис Скрипник та Владислав Муравльов (59 очок), друге місце посіли Артем Маринов та Сергій Шутько з Краматорська (57 очок), а третьою з результатом 47 очок стала команда Бахмута, у складі якої виступали Сергій Соколенко (Бахмут) та Євген Немирчий (Дружківка).

Переможці та призери змагань отримали кубки, медалі та грамоти Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», інші команди заохотили грамотами за активну участь.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Інші новини за темою