портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць: Необхідно вивести державні вугледобувні підприємства на рівень рентабельності

Опубліковано 27 серпня 2018 року, 12:41

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць провів нараду щодо виведення державних вугледобувних підприємств на рівень рентабельності. Шляхи вирішення цього питання пропонували директори шахт, керівники шахтарських міст, представники постачальників електроенергії, пенсійного фонду, держпраці та фіскальної служби.

«На сьогоднішній день в області працює 15 державних вугледобувних підприємств. Станом на 23 серпня вони видали на-гора 1,3 млн тон вугілля. Практично всі підприємства збиткові: загальні збитки від їх діяльності - 520 млн гривень, собівартість товарної вугільної продукції майже вдвічі перевищує її оптову ціну. Навіть підвищення ціни на вугільну продукцію та надходження бюджетних коштів на оплату праці шахтарів не призвели до кардинальних змін у галузі», - наголосив керівник Донецької облдержадміністрації Олександр Куць.

З початку року на виплату зарплати шахтарям державних шахт Донеччини надійшло 931,9 млн гривень, що на 438,5 млн грн (або 89 відсотків) більше, аніж за аналогічний період минулого року. Але за оперативними даними підприємств, заборгованість по зарплаті з нарахуваннями станом на 23 серпня становить 341,6 млн грн, у тому числі перед працівниками - 90,7 млн гривень.

«Ми маємо розуміти покроковий механізм: якщо потрібно оптимізувати кількість шахт, то обов’язково треба дати альтернативу шахтарям - або роботу на інших шахтах, або забезпечити перекваліфікацію людей та подальше працевлаштування. Крім того, потрібно врегулювати питання ціни на енергоносії, розрахунків з пенсійним фондом та фондом державного страхування, питання утримання або передачі об’єктів соціальної сфери тощо», - підкреслив Олександр Куць.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації


Інші новини за темою