портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Центр професійно-технічної освіти випустив медичних сестер з догляду за хворими

Опубліковано 27 серпня 2018 року, 14:05

З 29 травня по 23 серпня у Державному навчальному закладі «Донецький центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» навчалась група слухачів за професією «Молодша медична сестра з догляду за хворими».

Впродовж навчання слухачі набули навичок та вмінь догляду за лежачими хворими, навчилися профілактиці пролежнів, заміні натільної та постільної білизни, приготуванню робочих розчинів для дезінфекції медичного обладнання і асептичної обробки рук. 

Майбутні медсестри отримали знання з  першої долікарської допомоги хворим, здобули навичок з приготування хворих до інструментальних методів дослідження, формування стерильного столику та володіння техніками масажу при різних захворюваннях. Слухачі отримали практичні знання з постановки компресів та гірчичників, вимірювання артеріального тиску, правильного закапування крапель. 

Виробниче навчання та практику слухачі проходили у КМУ «Міська лікарня №1» і КМУ «Міська лікарня №2» міста Краматорськ.

  23 серпня успішно відбулася державна кваліфікаційна атестація слухачів групи «Молодша медична сестра з догляду за хворими». До складу екзаменаційної комісії були залучені фахівці центру професійно-технічної освіти, представники служби зайнятості і лікарі. Після успішно складеного іспиту майбутні медичні працівники отримали свідоцтва державного зразка з присвоєнням кваліфікації «Молодша медична сестра з догляду за хворими».

Роль медичної сестри в процесі лікування хворого, особливо в стаціонарі, дуже важлива. Виконання призначень лікаря, догляд за тяжкохворими, проведення багатьох, інколи досить складних, маніпуляцій — все це входить в  обов'язки молодшого медичного персоналу.

Донецький обласний центр зайнятості

Інші новини за темою