портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Триває проєкт «Мережа змін» для молодіжних центрів Донеччини

Опубліковано 11 березня 2021 року, 13:42 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Четвертий модуль проєкту «Менеджмент волонтерських програм» «Рестартінг молодіжних центрів» для 13 команд молодіжних центрів Донеччини відбувся у Львівській області у рамках проєкту «Мережа змін».

Проєкт реалізує Громадська організація «Платформа ініціатив Теплиця» за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Поїздка розпочалась з екскурсійного візиту в Києві до державної установи Всеукраїнського молодіжного центру – сучасного простору нового формату для розвитку молодіжної роботи на всеукраїнському і місцевому рівні та координації й мережування молодіжної інфраструктури по всій країні.

У Карпатах у креативному просторі МС6 протягом 5 днів панувала тепла і робоча атмосфера.  

У рамках модулю тренерки вчили координаторів розробляти волонтерські програми при молодіжних центрах Донеччини; розробляти волонтерські вакансії; готувати волонтерів до роботи (орієнтування, навчання, розвиток, згуртування); визначати функції волонтерів в молодіжному центрі, мотивації координаторів волонтера до діяльності; розбирали переваги й труднощі в реалізації волонтерських програм; говорили про залучення волонтерів, вибір, супровід, координацію та оцінку діяльності волонтерів, моніторинг та оцінку волонтерської програми; аналізували виклики, які виникають у роботі з волонтерами.

Тренерками модулю виступили:

Сюзанна Кецмур — фасилітаторка, менеджерка соціальних проєктів. Співзасновниця та координаторка Школи Волонтерів N612. (м. Запоріжжя), Волонтерський менеджмент "Еквілібріум", Speaking Club "Together". Громадською діяльністю займається з 2012 року, є учасницею та/або партнеркою понад 20 міжнародних програм з неформальної освіти та соціального активізму за кордоном, серед яких міжнародна мережа волонтерських таборів SCI, Корпус Миру (США), Ініціативи змін (Швейцарія), Червоний Хрест, а також проєкти ЄС "Еразмус+". Вивчала протягом року миробудівні інструменти, засновані на принципах ненасильницького спілкування.

Інна Біляєва — має 15-річний досвід координації волонтерів, соціальних программ. Практикуючий тренер – соціальний педагог та психолог. Провела тренінги більш ніж для 50-ти організацій з волонтерського менеджменту для учасників з різних міст України. Брала участь у багатьох міжнародних проєктах (Християнського дитячого фонду, Меноннітського центрального комітету та ін.), у тому числі у волонтерських програмах. Сама є активним волонтером у декількох напрямках.

Реалізація проєкту «Мережа змін. Рестартінг молодіжних центрів» відбувається завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Сторінки проєкту у соціальних мережах: Facebook, Instagram.

Інші новини за темою