портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську відбувся молодіжний форум U-Report “Від мрій до дій”

Опубліковано 30 жовтня 2018 року, 17:08

Від мріїй до дії - один крок! UNICEF Ukraine та U-Report Ukraine раді бути частиною цього кроку для активної молоді з усієї України.

27 жовтня у Святогірську відбувся молодіжний форум U-Report “Від мрій до дій”. Завдяки майстер-класам від запрошених менторів учасники перетворили свої ідеї в реальні проекти. Розробка і впровадження своїх проектів допомагає сформувати навички 21 століття, які не завжди дає навчання в школі, але важливо мати сучасній молоді. На заході були присутні 18 молодіжних команд з усієї України, які попередньо підготували свої ідеї проектів у напрямку освіти, культури, екології або участі молоді. Захід було проведено у рамках програми  ЮНІСЕФ «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні», яка впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС), у партнерстві з ГО «Задзеркалля».

Учасників привітала заступник директора департаменту сім'ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна,представник Міністерства молоді та спорту України Юлія Бєлоконь, представник ЮНІСЕФ Олена Сакович та активні учасники U-Report - Дмитро Бурак, Оксана Белаш.

На заході провели чотири майстер-класи від лідерів думок у своїх сферах – зокрема, Ігор Конопка (Ihor Konopka, менеджер освітньої платформи EdEra, Максим Демський (Maksym Demskyi), ди⁠ректор ГОГОЛЬFEST, Ірина Боднар (Iryna Bodnar), тренер Європейський Центр Вергеланда Програма "Демократична школа" та Марія Сороніка (Maria Sorokina), засновниця еко-бренду прикрас з переробленого пластику Re-beau.

Чотири "мрії"-проекти, що були представлені на фестивалі, вже скоро стануть реальністю. Команди, які їх представили, отримали по 60 000 грн на втілення своїх значущих ідей. А саме:

- розробка авто-, вело, пішохідних маршрутів для подорожей маловідомими місцями України та експедиція для найактивніших U-репортерів одним із них;

- курси 3D-моделювання для підлітків та молоді, в рамках яких буде куплено 3d принтер та розроблено 3d-логотипи шкіл та інших навчальних закладів;

- нічний форум "Студентський світ без кордонів" з проведенням тренінгів, спрямованих на розвиток творчих та лідерських якостей і навичок.

Також за вибором журі додаткову підтримку отримав проект «Сортуй своє» про сортування і переробку сміття заради освітлення вулиць в "сірій" зоні поблизу лінії розмежування.

Усі проекти були представлені для голосування серед відвідувачів та для оцінки журі, серед якого були представники ЮНІСЕФ, U-Report, Міністерства молоді та спорту, Донецької обласної військово-цивільної адміністрації,  та партнера заходу ГО «Задзеркалля».

Інші новини за темою