портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Українські громади запрошують на перший форум агломерацій 17-18 жовтня у Львові

Опубліковано 11 жовтня 2024 року, 17:18 , Департамент інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації

Представників українських громад запрошують на перший форум агломерацій 17-18 жовтня 2024 року, який відбудеться у м. Львів. Реєстрація триває до 16 жовтня, участь безкоштовна. Серед кейсів: досвід агломерацій Брно (Чехія), Верхньо-Сілезької (Польща), Базель (Швейцарія) та Берлін (Німеччина).

Коли? 17-18 жовтня 2024 року.

Для кого? Запрошені представники профільного Міністерства, народні депутати, міські, селищні і сільські голови і представники ОМС громад найбільших потенційних агломерацій, представники європейських агломерацій, донорських організацій, експертної спільноти.

Реєстрація: до 16.10.2024 за посиланням.

Форум відбудеться в рамках проєкту "Зміцнення доброго демократичного врядування у Львівській агломерації", що впроваджується Асоціацією "Львівська агломерація" за грантової підтримки Ради Європи у межах Програми "Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні".

Нагадаємо, що торік офіційно було створено асоціацію «Львівська агломерація». Вона стала другою в Україні та першою, яка за підтримки Ради Європи, розробила Стратегію розвитку.

Відтак мета першого форуму агломерацій – розробка якісних проєктів рішень для майбутнього розвитку, підвищення рівня співпраці та засвоєння європейського досвіду.

Тематичні панелі присвячені:

прикладам співпраці громад в українських і європейських агломераціях;

розвитку економічного потенціалу агломерацій, розбудові індустріальних парків і залученню інвестицій;

викликам, пов’язаним із вирішенням спільних інфраструктурних проблем;

перспективам законодавчого врегулювання функціонування агломерацій і державної підтримки їх розвитку.

Не менш важлива законотворча діяльність у цій сфері. На форумі буде обговорено концепцію закону про агломерації.

ВАЖЛИВО!

Просимо представників громад Донецької області у разі реєстрації та планування участі в заході поінформувати про це департамент інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації на ел. пошту: [email protected].


Інші новини за темою