портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В рамках обласного проєкту Школа волонтерства «Технологія добра» відбувся тренінг «Перша домедична допомога»

Опубліковано 08 лютого 2022 року, 15:15 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Тренінг «Перша домедична допомога» відбувся в рамках проєкту Школа волонтерства «Технологія добра», який триває у Донецькій області. 

Захід був організований Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром спільно з ГО «Підтримка психічного здоров'я - асоціація фахівців у галузі психічного здоров'я» за підтримки уряду Німеччини та Мальтійської служби допомоги м. Львів.

Учасники отримали теоретичні та практичні знання про надання допомоги при нещасних випадках. Кваліфікований тренер   розповів про комплекс простих термінових дій, спрямованих на збереження свого здоров'я і життя потерпілого. 

Молодь ознайомилась з базовими навичками першої домедичної допомоги, на тренувальних манекенах відпрацювали техніки порятунку життя: практика непрямого масажу серця, зупинка загрозливих кровотеч, допомога при пораненнях. Також відпрацювали метод Раутека, вивчили правила  власної безпеки при наданні першої допомоги.

Вправи з першої домедичної допомоги надали учасникам тренінгу впевненість у поведінці в нестандартних ситуаціях, коли навіть декілька простих дій можуть врятувати людині життя.  

За результатами тренінгу  учасники отримали сертифікати міжнародного зразка.

Проєкт проходить за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно - патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації.


Інші новини за темою