портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася обласна сінемалогія з нагоди відзначення 130-ї річниці із дня народження творця ОУН Євгена Коновальця

Опубліковано 15 червня 2021 року, 11:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Обласна сінемалогія з нагоди відзначення 130-ї річниці із дня народження великого сина України Євгена Коновальця відбулась 14 червня.

Більш ніж 50 молодіжних центрів в онлайн режимі долучилися до цього заходу. Загалом, до перегляду документальних кадрів, обговорення та активного слухання долучилися біля 200 молодих людей.

Запрошений спеціаліст, начальник Південно – Східного відділу Українського інституту національної пам’яті пан Ігор Кочергін, зробив детальний аналіз документальному фільму «Народження великого блефу. (Собор на крові)», надав інформацію історичного напряму в доступній формі та відповів на питання по фільму.

У фільмі йдеться про формування зорганізованої структури національно-визвольного руху і Євгена Коновальця як першого очільника УВО та ОУН. Одна з головних сюжетних ліній - створення Гітлером міфу про «Велику Україну та її визволення» як формальне виправдання фашистських агресивних намірів. Гітлер намагається в такий спосіб відвернути увагу Європи від своїх справжніх планів реваншу на Заході. Спроби ОУН використати блеф Гітлера задля інтересів української державності.

Захід організовано Донецьким обласним дитячо – молодіжним центром спільно з управлінням сім`ї, молоді та масових заходів національно – патріотичного виховання Донецької ОДА.

Інші новини за темою