портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Як працюватимуть молодіжні центри Донецької області у січні

Опубліковано 12 січня 2021 року, 17:19 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Молодіжні центри  перейшли на дистанційну роботу через посилення карантинних обмежень. 

Від 8 січня на всій території Україні почали діяти  посиленні карантинні обмеження, які триватимуть до 24 січня. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 2 цієї постанови, в період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р. на території України забороняється: приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеознімання, за умови обмеження доступу до місця знімання (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом.

Зважаючи на це молодіжні центри мають  організувати дистанційну роботу. Вже напрацьовано багато форм та методів, які можна реалізовувати в онлайнформаті. У разі необхідності методичну допомогу може надати Донецький обласний дитячо-молодіжний центр (тел. 099 710 32 73, email: dodmc@donmolod.gov.ua), який має велику онлайнбібліотеку методичних збірок щодо проведення різноманітних заходів.

Керівники молодіжних центрів повинні подбати про:

  • створення електронної поштової скриньки, облікових записів у різноманітних месенджерах для обміну новинами та інформацією між працівниками молодіжного центру та відвідувачами;
  • розміщення на електронних сторінках центру посилання на Google-календар подій та розкладу заходів для відвідувачів.

 Для організації роботи персоналу закладу необхідно:

  • розробити розклад чергувань технічного персоналу;
  • розподілити завдання між працівниками;
  • надати, за бажанням персоналу, відпустки, зокрема й без збереження заробітної плати;
  • здійснювати оплату праці, відповідно до КЗпП.

З 25 січня 2021 року забороняється проведення масових (культурних, у тому числі концертів, спортивних, соціальних, рекламних тощо) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів за участю до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш як 1,5 метра), крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, проведення кваліфікаційного іспиту на право на зайняття нотаріальною діяльністю, тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації осіб, які мають намір виконувати функції державного реєстратора, проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників.

Інші новини за темою