портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Єдиний шлях розвитку області – шлях до формування громад», - Павло Жебрівський

Опубліковано 22 лютого 2018 року, 16:11

22 лютого відбулось засідання колегії Донецької облдержадміністрації, на якому розглянули питання щодо реалізації реформи децентралізації на Донеччині.

В ході засідання в.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Людмила Биченко повідомила, що громади, які перейшли на прямі міжбюджетні розрахунки з державним бюджетом отримали 331 млн на розвиток інфраструктури.

"У 2017 році було реалізовано проектів на 270 мільйонів гривень. За кошти ДФРР реалізовано 31 інфраструктурний проект. Найбільша кількість проектів пов’язана з капітальним ремонтом доріг комунальної власності та придбанням спеціалізованої техніки", - зазначила Людмила Биченко.

Вона підкреслила, що для того, щоб уникнути ситуації, коли мільйони гривень повертаються до державного бюджету, місцеві органи самоврядування мають якісніше розробляти та узгоджувати плани розвитку.

«Важливо враховувати землі, передані до комунальної власності громад. Це великий фінансовий ресурс, яким ви можете користуватись. Особливу увагу варто приділяти розробці проектно-кошторисної документації, бо є прикрі випадки зриву термінів робіт або взагалі повернення проектів на доопрацювання, через що втрачаються кошти», - зауважила Людмила Биченко.

Окрема увага під час виступу була спрямована на формування нових об’єднаних територіальних громад.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський також наголосив, що розгляд змін адміністративно-територіального устрою народними депутатами треба пришвидшити, адже реалізація реформи децентралізації – одне з найважливіших завдань влади.

«Цей рік має стати визначальним у реалізації реформи децентралізації. Міські голови та голови районів мають чіткі завдання, я маю завдання, сьогодні надали завдання народним депутатам. Всі повинні зрозуміти, що єдиний шлях розвитку області - шлях до формування громад. Треба відкинути усі суперечки і разом робити цю добру справу», - заявив Павло Жебрівський.

Очільник області також зазначив, що невдоволений впровадженням реформи у деяких районах та надав доручення пришвидшити підготовку пакетів необхідних документів для створення нових громад.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Інші новини за темою