портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дискусія у Покровську на тему: «Роль медіа у процесі децентралізації та розвитку місцевих громад»

Опубліковано 23 квітня 2019 року, 19:45

Представники департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації взяли участь у дискусії на тему «Роль медіа у процесі децентралізації та розвитку місцевих громад», проведеному інститутом демократії імені Пилипа Орлика (м. Київ) на базі громадського простору «Без обмежень» м. Покровськ в рамках проекту «Моніторинг роздержавлених регіональних медіа», який діє за підтримки Медійної програми в Україні, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Учасниками заходу, також, стали представники Донецької облдержадміністрації, Донецького національного університету ім. Василя Стуса, Покровської міської ради, Покровського відділу поліції, Краматорської ЗОШ № 8 та ряд засобів масової інформації Донецької області.

Під час медіадискусії обговорено результати двох хвиль моніторингу, проведеного донецькою експертною групою у лютому та квітні 2019 р., на підставі якого здійснено аналіз матеріалів, розміщених у відібраних друкованих періодичних виданнях та інтернет - ресурсах області, зокрема, стосовно їх тем, жанрів, тональності та походження, а також наявності ознак замовності, пропаганди та маніпуляцій.

На підставі розгляду наданих оцінок розміщеної у виданнях інформації за встановленими стандартами, учасниками зустрічі досліджено ряд важливих питань, серед яких рівень та рівноправність відносин «газета-влада», шляхи розвитку доступу журналістів до соціально-значущої публічної інформації, розпорядниками якої є державні структури, досвід роботи незалежних локальних медіа та юнкорів, вихованців шкільних гуртків журналістики у напрямку покращення якості контенту.

Моніторинг регіональних ЗМІ, що здійснюється Інститутом демократії імені Пилипа Орлика, в 2019-му році охоплює чотири друкованих видання Донеччини та два афільованих з газетами сайти: «Вперед» (Бахмут), «Зоря» (Лиман), «Маяк» та «Pokrovsk.city» (Покровськ), «Вісті» та «Карачун» (Слов’янськ). Загалом проект, окрім Донеччини, досліджує мас-медіа ще семи областей України – Луганщини Харківщини, Львівщини, Дніпровщини, Вінниччини, Буковини, Одещини.