портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 28 жовтня 2019 року

Опубліковано 30 жовтня 2019 року, 09:58 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Кабінет Міністрів ухвалив низку кадрових питань

Уряд призначив Артема Біденка державним секретарем Міністерства культури, молоді та спорту. А також погодив призначення голів ОДА у Волинській, Полтавській, Сумській, Хмельницькій, Чернівецькій областях.


Уряд затвердив положення та склад Координаційної ради з питань розвитку мікробізнесу

Спільно з бізнесом урядовці покращуватимуть умови для розвитку підприємництва, зокрема роботи фізичних осіб-підприємців (ФОП). 

Також  на виїзному засіданні у м. Маріуполь Кабінет Міністрів вдосконалив процедуру відбору майбутніх чиновників. 


Уряд схвалив низку питань для посилення безпеки громадян України

Кабінет Міністрів посилює безпеку мореплавства в акваторії Азовського моря.  Зокрема, ухвалено рішення про межі території та акваторії морського порту Маріуполь. 

Також Уряд доручив зробити швидкими й зручними процедури переходу з Херсонщини до Криму через пункти в'їзду “Каланчак” і “Чонгар”.


Уряд виділив 300 млн гривень на доступне житло для 950 родин, посилив можливості для безпеки учнів у школах

Кабінет Міністрів розширив програму будівництва доступного житла. Додатково виділено 300 млн грн на доступне житло для 950 родин, в тому числі і внутрішньо переміщених та сімей учасників АТО/ООС.  

Також, за рішенням Уряду, Україна приєднається до Декларації про безпеку шкіл.


Прем’єр-міністр Олексій Гончарук оглянув КПВВ «Новотроїцьке»

Глава Уряду разом з Міністром  у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксаною Колядою поспілкувались з місцевими мешканцями щодо медичного забезпечення та сполучення між невеличкими селами, хуторами із  районним центром.


Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук зустрівся з Віце-президентом Європейського інвестиційного банку Вазилем Гудаком

На зустрічі Олексій Гончарук наголосив, що Уряд України відкритий до співпраці в рамках проекту «Європейські дороги ІІІ», програми розвитку професійно-технічної освіти, реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту «Бориспіль» та інвестиційної програми АТ «Укрпошта».


Міністерство соціальної політики перегляне вміст «пакунка малюка»

Вмісту «пакунка малюка» буде переглянутий, але його ціна залишиться незмінною - у межах п'яти тисяч гривень. Більше того, Міністерство соціальної політики знайшло вирішення проблеми із «бебі-боксами» для жителів Донецької області: породіллі отримуватимуть його грошовий еквівалент.


27 жовтня Укрзалізниця запустила в перший рейс молодіжний поїзд

Надалі цей поїзд курсуватиме як другий склад нічного експреса № 10/9 «Київ – Маріуполь». Таким чином, маршрут стає щоденним.


Почався конкурс науково-технічних розробок за держзамовленням

Заявки приймають до 18-ої години 26 листопада. Запропонувати власні роботи на конкурс можуть будь-які заклади чи підприємства – незалежно від форми власності чи відомчого підпорядкування. Потрібні практичні проекти для розвитку економіки, суспільства та зміцнення нацбезпеки.