портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вперше відбувся регіональний форум "Децентралізація: сучасний стан та перспективи розвитку"

Опубліковано 19 травня 2017 року, 08:00

18 травня у Краматорську розпочав свою роботу регіональний форум «Децентралізація: сучасний стан та перспективи розвитку», який продовжує роботу сьогодні. Організаторами форуму виступили Донецьа обласна державна  адміністрація у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

В урочистому відкритті взяв участь голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський та Спеціальний радник Уряду України з питань децентралізації Даніель Попеску, а також в.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої  Людмила Биченко.

На першій сесії форуму питання децентралізації було розглянуто у національному, регіональному та міжнародному контексті. В обговоренні взяли участь Павло Жебрівський, Людмила Биченко, а також Лілія Попова - начальник відділу взаємодії з органами місцевої влади Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Яніна Казюк - координатор  з фінансової децентралізації, Центральний офіс реформ при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Ігор Гаон, експерт Ради Європи, колишній Мер громади Центр, Сараєво (Боснія і Герцеговина). Модератом сесії виступив Даніель Попеску.

Людмила Биченко розповіла присутнім про основні досягнення в сфері децентралізації Донеччини, а також визначила коло нагальних питань.

«Децентралізація – це крок до змін, крок до європейського майбутнього. І саме тут, на Донеччині, об’єднавши сили, ми маємо зробити все, щоб бути найкращими – показати всій країні нову українську Донеччину, яка готова до змін», - заявила в.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики.

Також в ході першої сесії, Ігор Гаон та Даніель Попеску поділилися своїми враженнями та величезним досвідом, щодо творення реформ місцевого самоврядування та децентралізації.

Підводячи підсумки Людмила Биченко підкреслила, що дуже важливим є той факт, що Рада Європи та міжнародні організації підтримали проведення такого форуму на Донеччині. «Цей форум вже виріс з рівня регіонального до загальнонаціонального. Сподіваюсь, що у перспективі він стане також платформою для спілкування між громадами та обміну досвідом», - зазначила Людмила Биченко.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації 

Інші новини за темою