портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Другому Донецькому водопроводі виявлено низку поривів

Опубліковано 21 вересня 2020 року, 17:12

Три великі пориви виявлені на Другому Донецькому водопроводі.  Для проведення аварійних, ремонтно-відновлювальних робіт Другий Донецький  водопровід буде зупинено  22 вересня. 

У зв’язку з цим можливе скорочення подачі води містам Слов’янськ,  Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Торецьк з 6-00 22 вересня до закінчення робіт.

Другий Донецький водопровід - головне джерело водопостачання для міст Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, а також прилеглих сіл і селищ.

 Обладнання та мережі Другого Донецького водогону знаходяться в аварійному стані. Втрати води внаслідок проведення активних бойових дій на території Донецької області та значної зношеності водоводів, становить близько 65-70 %, що призводить до графікової подачі води найбільшим містам області, особливо при збільшенні розбору води у літній період часу та зупинки або скорочення подачі води в результаті аварій.

Нагадаємо, що Верховна Рада України підтримала дорожню карту поліпшення водозабезпечення Донеччини, напрацьовану Донецькою обласною державною адміністрацією, та прийняла 16 вересня Постанову №3835 «Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів для забезпечення населення Донецької області безперебійним водопостачанням».