портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Норвезька рада у справах біженців розширює діяльність у Донецькій області

Опубліковано 11 червня 2019 року, 18:05 , Департамент інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації

Норвезька рада у справах біженців (NRC) розширює свою діяльність на території Донецької області. Нещодавно організація відкрила два нові польові офіси у мм. Краматорськ і Курахове. Додатково до проектів правової допомоги, продовольчої безпеки та життєзабезпечення, які вже реалізуються в північних районах області, NRC допомагатиме найуразливішим серед родин, постраждалих внаслідок конфлікту, у відновленні пошкодженого та зруйнованого житла і надаватиме їм гуманітарну допомогу протягом зимового періоду.

«Цього року ми плануємо відремонтувати близько 900 будинків, понад 600 з яких знаходяться у Донецькій області, де все ще існує  гостра потреба у відновленні пошкодженого житла в населених пунктах уздовж лінії зіткнення. Для виконання такої масштабної роботи, а також надання інформації, консультацій та правової допомоги, ми збільшили свою присутність у м. Краматорськ та відкрили новий офіс у м. Курахове. Це стало можливим завдяки щедрій фінансовій підтримці Агентства ООН у справах біженців та Міністерства закордонних справ Норвегії», - розповідає регіональний менеджер NRC, Горан Зубер.

До того ж, центр правової допомоги NRC у Краматорську переїхав та наразі працює за адресою: пр-т Миру, 10, м. Краматорськ.

У центрі правової допомоги NRC юристи надають безоплатне консультування та допомогу з різноманітних правових питань, зокрема реєстрація внутрішньо переміщених осіб, їхні права та належні їм виплати; доступ до пенсії та соціальних виплат; реєстрація народження та смерті, якщо вони сталися на непідконтрольній уряду території; спадщина, субсидії та інші питання, пов’язані з житловими, земельними та майновими правами. Для тих людей, які не мають змоги відвідати центр правової допомоги, є можливість зв’язатися з юристами за телефоном «гарячої» лінії та на сторінці  Facebook для отримання додаткової інформації.

«Наш центр працює у Краматорську з квітня 2016 року. Краматорськ - місто, яке приймає понад 47 000 внутрішньо переміщених осіб, тисячі людей з непідконтрольної уряду території подорожують сюди для отримання своїх пенсій та соціальних виплат, цивільних документів, адміністративних послуг. Багато з них потребують кваліфікованої правової допомоги та захисту своїх прав. Саме тому наша присутність дуже важлива в цьому місті», - пояснює менеджер з розвитку Програми «Інформування, консультування та правова допомога» NRC, Брона Хіггінс.

Наприкінці травня NRC відкрила інший офіс, разом із центром правової допомоги, у м. Курахове, розташований за адресою: пр-т Соборний, 24. Це дозволить NRCнадавати допомогу людям, які її потребують, у південній частині Донецької області.

Норвезька рада у справах біженців – міжнародна гуманітарна неурядова організація, яка розпочала свою діяльність на Сході України з листопада 2014 року. NRCнадає допомогу внутрішньо переміщеним та постраждалим внаслідок конфлікту людям на території Луганської та Донецької областей, особливо вздовж лінії зіткнення. NRC захищає та допомагає задовольнити існуючі гострі потреби. Оскільки переміщення стало затяжним, організація розпочала проекти довгострокових рішень для внутрішньо переміщених осіб. NRC надає правові послуги, допомагає відновлювати пошкоджене та зруйноване житло, надає базову продовольчу та непродовольчу допомогу вразливим родинам протягом зимового періоду, а також втілює проекти з життєзабезпечення. У 2018 році шляхом реалізації різноманітних проектів, NRC надала допомогу понад 43 000 осіб у Луганській та Донецькій областях.

Для отримання інформації щодо поточних проектів та правових консультацій NRC звертайтеся за телефоном «гарячої» лінії організації: 0 800 302 007.

Інформування, консультування і правова допомога на Facebook: https://www.facebook.com/ua.nrc.no