портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2019 рік для забезпечення службовим житлом медичних працівників закладів охорони здоров’я, які знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебуває в управлі

Опубліковано 12 серпня 2019 року, 12:40 , Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації

Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2019 рік на забезпечення службовим житлом медичних працівників закладів охорони здоров’я (їх відокремлених структурних підрозділів), які знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні Донецької обласної ради, розташованих на території міста Слов’янська (далі-Порядок), визначає механізм використання коштів передбачених в обласному бюджеті на 2019 рік для забезпечення службовим житлом медичних працівників на час їх перебування у трудових відносинах із таким закладом охорони здоров’я.

2. Згідно з цим Порядком кошти обласного бюджету спрямовуються на придбання на вторинному ринку житла медичним працівникам, яке буде обліковуватися як службове.

Житло, яке буде придбане відповідно до цього Порядку, є майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні обласної ради, та обліковуватиметься на балансі в закладах охорони здоров’я, які знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні Донецької обласної ради, розташованих на території міста Слов’янська (далі – заклади охорони здоров’я), з включенням його до службового житла у порядку, передбаченому чинним законодавством (далі – службове житло).

3. Головним розпорядником коштів обласного бюджету по видатках на придбання службового житла є департамент охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації (далі - головний розпорядник коштів).

4. Виконавці заходів - розпорядники коштів нижчого рівня та/або одержувачі коштів (далі – виконавці заходів) визначаються головним розпорядником коштів.

Виконавці заходів забезпечують:

придбання службового житла в межах обсягів бюджетних асигнувань, доведених головним розпорядником коштів;

дотримання вартості придбання одного кв. метра загальної площі (з урахуванням ПДВ) житла в межах опосередкованої вартості спорудження житла, яка визначається  Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на 2019 рік,  при цьому вартість житла не повинна перевищувати вартість, визначену за результатами незалежної оцінки відповідно до Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», та у разі наявності позитивного висновку рецензента;

затвердження положення про комісію з придбання житла, що погоджується з головним розпорядником коштів.

5. Житло придбавається у разі потреби в забезпеченні службовим житлом медичних працівників, які працюють у закладі охорони здоров’я, та не мають власного житла у м. Слов’янськ, на час їх перебування у трудових відносинах із таким закладом охорони здоров’я.

6. З метою організації здійснення придбання житла у закладі охорони здоров’я створюється комісія з придбання житла (далі – Комісія), яка діє на підставі положення про неї, до складу якої входять:

керівник закладу охорони здоров’я або його заступник (голова комісії);

представник профспілкової організації закладу охорони здоров’я (або обраний загальними зборами представник трудового колективу);

представник фінансово-господарської служби закладу охорони здоров’я;

юрисконсульт закладу охорони здоров’я (за наявності).

7. Обов’язковими вимогами для житла, що придбавається за бюджетні кошти, є:

1) закупівля житла  на вторинному ринку на території м. Слов’янськ поблизу із закладом охорони здоров’я;

2) житло повинно бути благоустроєним та відповідати встановленим санітарно-технічним вимогам і придатним для проживання;

3) дотримання норми 13,65 кв. метрів жилої площі на одну особу, але не менше рівня середньої забезпеченості громадян жилою площею в  м. Слов’янськ;

4) найнижча вартість придбання одного кв. метра загальної площі житла серед запропонованих.

8. Виконавцями заходів можуть бути визначені додаткові вимоги для придбання службового житла за погодженням з головним розпорядником коштів.

9. При визначенні загальної вартості житла, яке придбавається, враховуються витрати, пов’язані з оформленням права комунальної власності на нього, сплатою встановлених законодавством обов’язкових платежів.

Видатки, пов’язані з придбанням службового житла, здійснюються виконавцями заходів  за результатами укладених договорів купівлі-продажу.

10. Житло, яке придбавається згідно з цим Порядком, надається медичним працівникам відповідно до Житлового кодексу Української РСР, Постанови Ради Міністрів Української РСР від 04 лютого 1988 року № 37 «Про службові жилі приміщення» (із змінами).

11. Житло, шо придбавається згідно з цим Порядком, включається до числа службового у відповідності із чиним законодавством.

12. Підставою для перерахування коштів обласного бюджету головним розпорядником коштів виконавцям заходів є подання виконавця заходів з оформленим рішенням (протоколом) Комісії, що надається головному розпоряднику коштів протягом 5 робочих днів після затвердження рішення (протоколу) Комісії наказом керівника закладу охорони здоров’я.

13. Протягом 30 календарних днів після перерахування коштів    виконавець заходів надає головному розпоряднику коштів інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про зареєстровані речові права на нерухоме майно, що придбане відповідно до цього Порядку (далі – Витяг).

Головний розпорядник коштів має право вимагати від виконавців заходів повернення коштів до обласного бюджету у разі неподання Витягу через 2 робочі дні після спливу строку, встановленого абзацом першим цього пункту.

14. Кошти на забезпечення службовим житлом медичних працівників закладів охорони здоров’я, які знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні Донецької обласної ради, розташованих на території міста Слов’янська, використовуються за їх цільовим призначенням. Використання коштів на інші цілі забороняється.

15. Невикористані кошти підлягають поверненню на рахунок обласного бюджету не пізніше останнього робочого дня поточного бюджетного періоду у порядку, встановленому чинним законодавством.

16. Організація і здійснення внутрішнього контролю за використанням коштів обласного бюджету, передбачених на 2019 рік для забезпечення службовим житлом медичних працівників закладів охорони здоров’я, які знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні Донецької обласної ради, розташованих на території міста Слов’янська, забезпечується головним розпорядником коштів відповідно до статті 26 Бюджетного кодексу України та Основних засад здійснення внутрішнього контролю розпорядниками бюджетних коштів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2018 року № 1062.

17. Складання та подання фінансової і бюджетної звітності про використання коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним використанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2019 рік на забезпечення службовим житлом медичних працівників закладів охорони здоров’я, які знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні Донецької обласної ради, розташованих на території міста Слов’янська, підготовлено департаментом охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації.