портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області поетапно відновлюється діяльність закладів дошкільної освіти

Опубліковано 10 липня 2020 року, 15:00

Поетапне відновлення діяльності закладів дошкільної освіти триває у Донецькій області в рамках проведення карантинних заходів, пов'язаних з ускладненням епідемічної ситуації внаслідок поширення короновірусної хвороби COVID-19. 

Освітній процес здійснюється в 1174 чергових різновікових групах у 281 закладі дошкільної освіти (50% від загальної кількості закладів), які відвідують 12514 вихованців (26% від загальної кількості вихованців) у містах Авдіївка, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Маріуполь, Мирноград, Новогродівка, Покровськ, Селидове, Торецьк, Бахмутському, Великоносілківському, Мар'їнському, Мангушському, Нікольському, Ясинуватському районах, Бахмутській, Вугледарській, Лиманській, Миколаївській, Соледарській об’єднаних територіальних громадах. 

До початку відновлення роботи закладів дошкільної освіти області органами управління освітою, адміністрацією закладів дошкільної освіти проведено опитування батьків вихованців з метою вивчення потреби у відкритті відповідної кількості місць у закладах дошкільної освіти. Згідно з планами відновлення освітнього процесу на I етапі передбачено функціонування різновікових чергових груп у закладах дошкільної освіти.

Органами місцевої влади та місцевого самоврядування виділено кошти з місцевих бюджетів для закупівлі засобів індивідуального захисту та дезінфекції з урахуванням потреб закладів дошкільної освіти та кількості вихованців, що відвідують заклади, на загальну суму 7650,4 тис. грн.

Повне відновлення освітнього процесу в закладах дошкільної освіти області відбудеться після скасування всіх карантинних обмежень.