портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Урочисті заходи в інтернатних закладах системи соціального захисту населення області з нагоди свята Дня захисника України, Дня Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці

Опубліковано 16 жовтня 2019 року, 13:26 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Напередодні свята Дня Захисника України в бібліотеках будинків – інтернатів пройшли тематичні бесіди патріотичного характеру на тему «Мужність і героїзм українського народу», «Захисники України – наша гордість» та інше. Заходи розпочалися з урочистого прослуховування гімну України, потім хвилиною мовчання було вшановано пам’ять по загиблим захисникам. Адміністраціями закладів були організовані поїздки до пам’ятних місць в містах області для покладання квітів.

З нагоди Дня Українського козацтва в ігрових залах та клубах закладів пройшли круглі столи на тему «Ми козацького роду», «Україна від козацьких часів до сьогодення» та інше. Потім мешканці мали можливість переглянути фільми українських митців «Гетьман», «Сторожева застава» та інше.

До свята Покрови мешканці інтернатних закладів відвідали святкові богослужіння, на яких молилися за перемогу українських воїнів та повернення їх додому живими та поставили свічки за героїчно загиблих.

Також до свят було випущено газети з поясненням народних традицій і обрядів, із вшануванням героїзму та мужності захисників незалежності та територіальній цілісності України, організовано концерти, книжкові виставки, конкурси малюнків, творчі роботи, виготовлені підопічними, та спортивні змагання з відповідної тематики.