портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До уваги водіїв та перевізників! У спекотний період діють сезонні обмеження руху для великовантажного автотранспорту!

Опубліковано 10 травня 2018 року, 12:29

Служба автомобільних доріг у Донецькій області просить водіїв та перевізників виконувати вимоги тимчасових дорожніх знаків та інформаційних панно, заздалегідь встановлених на автодорогах загального користування державного значення!

Нагадуємо: пересуватися автошляхами області у денну пору доби при температурі вище 28°C заборонено автотранспорту загальною масою (разом із масою транспортного засобу) понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн (крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій).

Контроль за рухом великовагового автотранспорту та дотриманням нормативних вагових параметрів здійснюють територіальні  підрозділи Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) та Національної поліції України.

Увага! На Донеччині обмеження руху діятиме впродовж усього літнього періоду – з 08:00 до 20:00!

Для інформування водіїв на дорогах встановлено комплекти дорожніх знаків та інформаційні панно (3.15 «Рух транспортних засобів, маса яких перевищує 24 т, заборонено», 3.16 «Рух транспортних засобів, навантаження на вісь яких перевищує 7 тс, заборонено» і табличок 7.4.4 «Час дії»).

Сезонні правила діють по всій країні! Несанкціонований проїзд тягне за собою адміністративну відповідальність!

Впродовж року, окрім періоду високих температур повітря, чинними нормативними документами передбачено перевезення вантажів автодорогами загального користування державного значення – не більше 40 тонн (разом із масою транспортного засобу).

Майданчики для відстою для великовантажного автотранспорту

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Інші новини за темою