портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фінансисти різних рівнів управління опановували ґендерно-орієнтований підхід до бюджетування

Опубліковано 29 жовтня 2020 року, 16:47 , Департамент економіки облдержадміністрації

Онлайн-тренінг для головних розпорядників коштів обласних бюджетів та фінансових органів Донецької та Луганської областей відбувся 28 жовтня в рамках розповсюдження настанов Практичного посібника «Моделювання ефективної фінансової діяльності органів місцевого самоврядування ОТГ в умовах децентралізації. Консолідований підхід», розробленого експертами ПРООН спільно з представниками Донецької та Луганської облдержадміністрацій. 


Під час навчання експерти Бюро ґендерних стратегій і бюджетування ознайомили слухачів з ключовими тезами, рекомендаціями Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» та ключовими завданнями успішності імплементації Національного плану дій України з виконання цього документу.


У процесі практичної роботи 2 групи учасників опановували різні навички планування та бюджетування місцевих ініціатив в межах реалізації локального плану дій у зазначеній сфері, після чого презентували свої напрацювання щодо обґрунтування необхідності фінансування та визначенням переваг застосування ґендерно-орієнтованого підходу.


З метою забезпечення процесу впровадження адміністративно-територіальної та галузевих реформ на рівні громад, посилення місцевого кадрового потенціалу в заході взяли участь також представники департаменту економіки облдержадміністрації.

Інші новини за темою