портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини подарувала майстриням- вишивальницям картини з візерунками-кодами

Опубліковано 21 травня 2021 року, 10:35 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Картини із закодованими загальнонаціональними та загальнолюдськими цінностями подарувала молодь Донеччини майстриням – учасницям обласної акції «Народжені у вишиванках»  20 травня.

З ідеєю створення таких картин студенти Краматорського коледжу дизайну та технологій звернулися до Донецького обласного дитячо-молодіжного центру та управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації. В візерунках закодували такі слова як «Соборність», «Територіальна Цілісність», «Братерство», «Воля», «Свобода», «Гідність», «Громадянськість», «Національна Єдність», «Незламність», «Самобутність», «Мова», «Традиції», «Рівність», «Відповідальність» і, звичайно, «Здоров’я».

Полотна із візерунками-кодами майстрині спочатку планують передати до міської дитячої бібліотеки Краматорська і влаштувати там невелику виставку.

Не менш яскраво відзначили День Вишиванки у молодіжних центрах області. Молодь громад долучилися до обласного фоточеленджу. Молодіжні працівники та відвідувачі центрів сфотографувалися у вишиванках, а для молоді та дітей були  проведені майстер-класи із виготовлення закодованих у вишиванках символів.

Не залишились осторонь святкування Дня Вишиванки і комунальні заклади та установи, що належать до сфери діяльності управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації. Так, наприклад, працівники та клієнти Донецького обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування вирішили  спробувати зробити власний проєкт вишиванки, заклавши у вишиті хрестиком візерунки власну назву. Було створено віртуальну модель вишиванки «Соцгуртожиток», яку планують неодмінно вишити нитками до наступного святкування Дня Вишиванки.

Інші новини за темою