портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині для представників органів місцевого самоврядування ОТГ пройшли семінари-наради з актуальних питань

Опубліковано 08 жовтня 2020 року, 14:23 , Департамент економіки облдержадміністрації

Семінари-наради для представників органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад провели в режимі онлайн управління  впровадження реформ місцевого самоврядування департаменту економіки Донецької облдержадміністрації спільно з департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації і управлінням містобудування та архітектури Донецької облдержадміністрації 7 жовтня.

Першим розглядалося питання організації та управління просторовим розвитком з використанням геоінформаційних систем на території ОТГ. Геоінформаційна система (географічна інформаційна система, ГІС) – це система збору, зберігання, аналізу та графічної візуалізації просторових даних і пов'язаної з ними інформації, що використовується для управляння землею, об’єктами нерухомості, водними ресурсами, обліку лісів та координації дій в умовах надзвичайної ситуації природного або техногенного характеру.

Представники департаменту екології та природних ресурсів ознайомили слухачів з вимогами до розробки положень про об’єкти природно-заповідного фонду та оформлення охоронного зобов’язання об’єкту природно-заповідного фонду, розповіли про можливості та умови врегулювання питання поводження з безпритульними тваринами в області (зокрема про будівництво стерилізаційних пунктів для утримання, кліпсування, вакцинації та стерилізації безпритульних тварин гуманними методами).

Наприкінці навчання розмовляли про оприлюднення інформації, як про європейський шлях до відкритості влади. За результатами опитування українці найбільше потребують інформації про: екологічний стан; фінансово-господарські дані; генеральний план міст, картографічну інформацію; комунальне майно; комунальні підприємства і послуги, які ті надають; освіту; охорону здоров’я; вивіз сміття, утилізацію; криміногенну ситуацію в населеному пункті; громадський транспорт. Прозорість, в тому числі з вищезазначених питань, є одним із ключових принципів, що лежать в основі Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною.

Інші новини за темою