портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині для представників органів місцевого самоврядування ОТГ провели семінар з питань цивільного захисту

Опубліковано 23 жовтня 2020 року, 08:05 , Департамент економіки облдержадміністрації

Семінар-нарада з питання організації цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах пройшов для представників органів місцевого самоврядування ОТГ у Донецькій області 21 жовтня.
Захід провели  управління впровадження реформ місцевого самоврядування департаменту економіки Донецької облдержадміністрації сумісно з департаментом з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи ОДА.   
На семінарі розглядались питання організації цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах, зокрема, організація мобілізаційної підготовки та оборонної роботи, оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку, організація та проведення евакуаційних заходів, утримання місцевого матеріального резерву та робота з гуманітарною допомогою.
Як наголосив один із доповідачів, об’єднана територіальна громада повинна бути спроможна та самодостатня не тільки у забезпеченні життєдіяльності свого населення у мирний час, а й у разі виникнення надзвичайної ситуації. Це пов’язано з тим, що більшість об’єднаних територіальних громад області на своїх територіях мають всі види небезпеки техногенного походження (хімічна, біологічна, радіаційна, гідродинамічна, пожежно-вибухова, просадка земної поверхні) та природного походження (підтоплення повенями чи ґрунтовими водами, інші небезпечні процеси).
Відповідно для запобігання надзвичайним ситуаціям, реагування на них та ліквідації їх наслідків у громадах необхідне функціонування дієздатної системи цивільного захисту, до якої входять органи управління, сили та засоби цивільного захисту.

Інші новини за темою