портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники ОТГ на Донеччині навчалися впровадженню прозорої та підзвітної системи управління фінансами і комунальним майном в громадах

Опубліковано 13 серпня 2020 року, 15:08

Тренінг щодо впровадженню прозорої та підзвітної системи управління фінансами і комунальним майном в об’єднаних територіальних громадах пройшов в режимі онлайн 11 та 13 серпня за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру для представників об’єднаних територіальних громад у Донецькій області.
Протягом тренінгу учасники відеоконференції детально ознайомилися з Модулем V «Модель прозорої та підзвітної системи управління фінансами і комунальним майном в об’єднаних територіальних громадах» практичного посібника «Моделювання ефективної фінансової діяльності органів місцевого самоврядування ОТГ в умовах децентралізації. Консолідований підхід».
Співавтором видання виступила робоча група з розробки практичного посібника, створена при Донецькій облдержадміністрації.  
Зазначене видання з 1 квітня 2020 року є доступним для широкого доступу на сайті Донецької ОДА на сторінці департаменту економіки в розділі «Прозора влада, децентралізація, методологія». 
У його складі є як теоретична частина, так і зразки документів, що стануть у нагоді органам місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад при створенні прозорої та підзвітної пересічним людям системи ефективного управління наявними ресурсами громади.
В результаті залучення мешканців до планування та використання бюджетних коштів і комунального майна об’єднаних територіальних громад місцева влада зможе точніше визначити та задовільнити потреби громадян. Це, у свою чергу, послугує підґрунтям для стабілізації суспільних відносин, бо саме міра участі громадян у бюджетному процесі є одним з найголовніших індикаторів розвитку демократії в будь-якій державі.

Інші новини за темою