портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Семінар-нарада в Лиманській ОТГ

Опубліковано 25 вересня 2019 року, 17:36 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Двадцять п’ятого вересня поточного року в Лиманській міській об’єднаній територіальній громаді пройшов семінар-нарада за участю спеціалістів структурних підрозділів облдержадміністрації та представників об’єднаних територіальних громад. Головна мета заходу - надання методичної та практичної допомоги з питань подальшого розвитку громад Донецької області. Організатором проведення заходу виступив департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

Представниця департаменту економіки облдержадміністрації Маргарита Волошина ознайомила учасників заходу з питаннями дотримання Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» та нагадала присутнім, що державна допомога суб’єктам господарювання – це підтримка у будь-якій формі суб’єктів господарювання за рахунок ресурсів держави чи місцевих ресурсів, що спотворює або загрожує спотворенням економічної конкуренції, створюючи переваги для виробництва окремих видів товарів чи провадження окремих видів господарської діяльності. Учасники семінару мали нагоду обмінятися досвідом та обговорити практичні питання щодо роботи з державною допомогою суб’єктам господарювання.

Про порядок використання резервного фонду бюджету поінформувала фахівець департаменту економіки – Наталія Маркевич. Резервний фонд бюджету формується для здійснення непередбачених видатків, що не мають постійного характеру і не могли бути передбачені під час складання проекту бюджету. Порядок використання коштів з резервного фонду бюджету визначається Кабінетом Міністрів України, а саме постановою від 29.03.2002 № 415 «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету».

Роботу семінару-наради підсумувала Тетяна Бородаєвська, спеціаліст депертаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Її доповідь була присвячена встановленню економічно обгрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги відповідно до діючого законодавства України. Тетяна Бородаєвська звернула увагу, що з 1 травня 2019 року вступив в силу Закон України «Про житлово-комунальні послуги», який значною мірою має реформувати сферу житлово-комунального господарства та зупинилась на обговоренні окремих нововведень.

Інші новини за темою