портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Селидовому провели нараду щодо реформи місцевого самоврядування та децентралізації

Опубліковано 01 серпня 2018 року, 12:27

На території області триває проведення інформаційних днів з питань впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади. 31 липня представники департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації відвідали місто Селидове.

На нараді були присутні керівництво міст Селидове, Новогродівка, Українськ та Гірник, смт Цукурине та голови сільських рад Покровського району.

В ході наради заступник директора департаменту-начальник управління з впровадження реформ та децентралізації Ірина Фролова інформувала, що міста обласного значення, Селидове та Новогродівка, мають не типовий адміністративно-територіальний устрій. Так, населений пункт Комишівка, який входить до складу Новогродівської міської об’єднаної територіальної громади, адміністративно підпорядкований  Селидівській міській раді, яка, в свою чергу, окремо є адміністративним центром спроможної громади. Нормами Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» визначено, що не зважаючи на адміністративне підпорядкування Селидівській міській раді смт Комишівка не може бути включена до складу Селидівської міської ОТГ, оскільки зазначений населений пункт не має спільних меж і власного представницького органу місцевого самоврядування. Крім того, місто Селидове має у своєму підпорядкуванні  міста Українськ та Гірник. Усе вищезазначене ускладнює процедуру добровільного об’єднання та приєднання територіальних громад.

Наразі будуть розглядатись можливі шляхи врегулювання зазначеного питання.

Управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Інші новини за темою