портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся фінал обласного проєкту «Мобільний медіацентр»

Опубліковано 28 червня 2021 року, 13:13 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Фінальні медіапроєкти презентували молодіжні команди з 5 громад Донецької області в рамках реалізації обласного проєкту «Мобільний медіацентр» у місті Святогірськ.

Впродовж майже 3 місяців 35 представників та представниць Покровську, Мирнограду, Красногорівки, смт Новгородське (Торецька ТГ) та Авдіївки мали можливість прокачати свої знання, навички та вміння вести репортажі, монтувати, робити професійні фото та відеоролики, підіймати питання гендерної рівності.

Завдяки професіоналізму тренерів і тренерок інноваційного медіапроєкту «Мобільний медіацентр», а це фахівці регіонального телеканалу «Донеччина TV» та регіонального бюро телеканалу "Дом" Альона Грамова, Марія Деревягіна, Олексій Меркулов, Владислав Бобрун, а також позаштатний кореспондент інтернет - видання «Краматорськ Пост» Олена Кудаєва, молодіжні медіа команди отримали теоретичні та практичні інструменти для роботи громадськими журналістами у своїх громадах.

За оцінками жюри конкурсу громадського репортажу «Навколо мене», який було проведено в рамках проєкту, лідеркою виявилась молодіжна команда «Ініціативна молодь Українського Нью-Йорка» (смт Новгородське), яка нагороджена екскурсійною поїздкою до Музею фотоілюзій (м. Харків).

Наразі всі учасники та учасниці проєкту отримали мотиваційні подарункові набори та сертифікати про проходження навчання за наступними темами: «Медіа. Відеозйомка, монтаж, режисура», «Медіаграмотність. Професійна етика журналіста», «Радіомовлення. Майстерність диктора» та «Фоторепортажна зйомка. Основи якісних кадрів».

Проєкт реалізовано КПНЗ «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр» при підтримці управління сім’ї, молоді та масових заходів НПВ Донецької ОДА та за сприянням Програми ООН із відновлення та розбудови миру яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Інші новини за темою