портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Влада на те і є, щоб допомагати людям

Опубліковано 24 листопада 2016 року, 17:51

32-річна Яна з двома маленькими дітьми змогла вибратися із окупованої території Донеччини наприкінці серпня цього року. На Луганщині у неї є мама. Туди й перебралася на перших порах. Ще коли була на окупованій території, знаючи, що жінка хоче виїхати з ордло, у неї відібрали паспорт і повиривали звідти сторінки. Однак Яна, вагітна третьою дитиною, прийняла тверде рішення: «Я хочу, щоб моя дитина народилась тут і отримала нормальні українські документи».

Через КПВВ її ледь пропустили, оскільки молодша дитина мала тільки свідоцтво про народження зразка терористичної організації «ДНР». У Сєверодонецьку через бюрократичні труднощі дівчині відмовили у відновленні документів, порадивши їхати на звільнену частину Донецької області. Також, через зіпсований паспорт, зробити довідку переселенця виявилося неможливо.

Яна звернулась до голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації з проханням про допомогу у виробленні документів. Справа ще й в тому, що вже на початку грудня жінка має народити третю дитину. Тобто, часу очікувати на бюрократичну тяганину у неї зовсім нема. Павло Жебрівський дав вказівку працівникам ОДА допомогти вагітній переселенці і за максимально короткий термін виготовити їй усі необхідні документи. Доручення голови було виконане чітко і за максимально короткий час. Учора жінці видали новий український паспорт, з яким вона вже виїхала на постійне проживання до своїх батьків на Луганщину.

«Я навіть не сподівалась на таку швидку реакцію керівництва ОДА, – не стримуючи радості, зазначила Яна. – Я спочатку вже й надію втратила. Але практично за кілька годин я отримала документи і вже сьогодні їду до матері у Сєвєродонецьк».

3 2

Інші новини за темою