портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Волонтерство на Сході України набирає обертів

Опубліковано 25 березня 2021 року, 15:20 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Команда громадської організації «Платформа ініціатив ТЕПЛИЦЯ» організувала Школу менеджменту волонтерських програм "Простіше простого" для територіальних громад Донеччини та Луганщини за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED) та управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.

Навчання у Школі розпочалося з жовтня 2020 р. і триватиме до вересня 2021 р.

Участь у проєкті беруть 60 осіб з громад Костянтинівки, Краматорська, Соледара, Миколаївки, Черкаського, Званівки, Слов’янська, Родинського, Покровська, Дружківки, Святогірська, Лимана, Новогродівки, Мар’янки, що на Донеччині, та з населених пунктів Єпіфанівка, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Кремінна та Кризьке, що на Луганщині.

Протягом грудня 2020 – лютого 2021 Школа менеджменту волонтерських програм "Простіше простого" провела навчання з координації волонтерських спільнот для 30 команд з громад Донецької та Луганської областей. До складу команд увійшли керівники проєктів та координатори волонтерів.

З метою дотримання карантинних вимог учасників поділили на 4 команди, які пройшли навчання окремо одна від одної. Під час навчальних сесій кожна команда протягом чотирьох продуктивних днів говорила про феномен волонтерства, мотивацію волонтерської діяльності, роль координатора волонтерів та етапи менеджменту волонтерської діяльності тощо. 

Наразі тривають для учасників фасилітовані зустрічі онлайн з тренеркою проєкту, менторські зустрічі з командою Школи. І вже відбулись перші презентації ідей та ініціатив 12 команд. З лютого і до вересня 2021 року координатори і координаторки волонтерських програм, які пройшли навчання в Школі, згуртують поруч з собою однодумців і реалізують в своїх громадах волонтерські проєкти. Подані ідеї й ініціативи направлені на згуртування спільноти в кожній з громад. Головним ресурсом впровадження проєктів є люди-волонтери, які своїми силами і бажанням готові об’єднуватись заради спільної мети – змінити на краще місця, в яких проживають.  


Інші новини за темою