портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Враховуючи минулорічні ремонти, в області вже відремонтовано 36 км міжнародної траси Київ – Харків – Довжанський

Опубліковано 13 серпня 2018 року, 12:29

Проїзну частину в межах Слов’янського району (від кордону з Харківською областю, минаючи Слов’янськ, до повороту на с. Никонорівка у напрямку Бахмута) повністю відремонтовано. Таким чином, враховуючи минулорічний ремонт, вже 36 км міжнародної траси мають нове асфальтобетонне покриття з верхнім шаром із міцного щебенево-мастикового асфальтобетону.

Нагадаємо, до ремонту міжнародна траса потребувала посилення дорожнього одягу через значні деформації та локальні руйнування, насамперед, глибокі поздовжні тріщини у багатошаровій конструкції дорожнього одягу, що створювало небезпеку «сповзання» дороги. Відтепер проїзна частина здатна витримувати навантаження транспортних засобів – забезпечено необхідний модуль пружності дорожнього одягу.

На даний час на об’єктах поточного середнього ремонту триває завершальний етап робіт: проблемні ділянки захищено від перезволоження поверхневими водами; продовжуються роботи з досипання, планування та укріплення узбіч. На черзі – встановлення бар’єрного огородження, заміна дорожніх знаків та нанесення холодним пластиком дорожньої розмітки.

Решту траси у межах Бахмутського району протяжністю 31 км буде відновлено капітальним ремонтом. Наразі роботи тривають на 16-кілометровій ділянці між селами Никонорівка та Міньківка.

Головне завдання шляховиківпривести транспортно-експлуатаційні характеристики траси у відповідність до сучасних нормативних вимог: посилити конструкцію дорожнього одягу та забезпечити необхідну дальність видимості задля безпеки дорожнього руху.

Для цього на об’єкті виконуються роботи з виправлення поздовжнього профілю траси зі зміною висотних відміток. На деяких ділянках загальною протяжністю 4,6 км триває суттєве зниження (до 2,5 м!) рівня дороги до проектних відміток, а от на крутих спусках/підйомах, у місцях розташування водопропускних труб, дорогу навпаки –  піднімуть.

Ремонт автодороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський виконує ТОВ «Славдорстрой». Замовник – Служба автомобільних доріг у Донецькій області. Джерела фінансування: Державний бюджет (за програмою 3111120 «Покращення стану автомобільної дороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський») та спеціальний фонд обласного бюджету (кошти від «митного експерименту»).

Увага! Роботи виконуються під рухом! Будьте обережні за кермом!

Сторінка у Facebook  

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Інші новини за темою