портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З метою розвитку місцевих громад проведено Ідеатон

Опубліковано 06 серпня 2020 року, 16:50 , Департамент економіки облдержадміністрації

Представники управління впровадження реформ місцевого самоврядування департаменту економіки Донецької обласної державної адміністрації 4-5 серпня взяли участь в Ідеатоні, який організовано Програмою Організації Об’єднаних Націй із відновлення та розбудови миру (UN RPP) з метою залучення інформаційних технологій до розвитку громадянського суспільства.
Ідеатон було проведено у форматі онлайн-зустрічі та присвячено пошуку ідей і проблем, на вирішення яких буде спрямована діяльність команд Хакатону для розвитку місцевих громад «Hack for Locals 2: Безпечні спільноти», що планується до проведення в жовтні цього року.
Під час заходу учасники спрямували свій досвід на пошук інноваційних рішень актуальних соціальних проблем громадської безпеки місцевих громад в Україні.
У результаті було сформовано ТОП-10 безпекових ситуацій, які будуть представлені учасникам Хакатону для вибору варіантів технічних рішень, що дозволять забрати або мінімізувати фактори небезпеки, покращивши взаємодію між учасниками цих ситуацій і дозволять унеможливити небезпеку в майбутньому, або суттєво знизити їх ризикованість (масштабність, частоту, збитковість).
Основною ідеєю проєкту є об’єднання професіоналів зі всієї України: розробників, дизайнерів, представників громад, управлінців, активістів громадянського суспільства, надавачів послуг з безпеки, підприємців і маркетологів для плідної співпраці та пошуку рішень, які сприятимуть побудові більш «розумних», сильних, безпечних і згуртованих спільнот.

Інші новини за темою