портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина підготувала список проєктів для реалізації в рамках програми «Велике будівництво-2021»

Опубліковано 14 січня 2021 року, 20:54

Донецька область підготувала список проєктів, які можуть бути реалізовані в рамках президентської програми «Велике будівництво» у 2021 році. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко написав у Facebook.

«Вже підготували список проєктів, які будуть реалізовані на Донеччині. Як і у 2020-му, програма охопить освіту, медицину, спорт, дороги. Крім того, будуть побудовані об’єкти зі сфери культури й такі, що сприятимуть розвитку економіки області. Готовий список із понад півтора десятка об’єктів презентуватиму наприкінці січня керівництву держави», - зазначив Павло Кириленко. 

Критерії відбору до програми «Велике будівництво-2021», деталі реалізації програми та її оцінювання обговорили на сьогоднішній селекторній нараді з головами обласних державних адміністрацій під головуванням міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. 

Загалом до цьогорічного «Великого будівництва» в Україні увійде близько 300 об’єктів. Основну частину (70 відсотків) становитимуть об’єкти соціальної інфраструктури - центри надання адмінпослуг, школи і дитсадки, стадіони і спортивні споруди тощо. Решта – зі сфери економіки, які сприятимуть розвитку регіонів.  

Важливо, що у цьому році одним з критеріїв ефективності виконання програми будуть не лише кількість нових місць у навчальних закладах, а й кількість створених робочих місць та інвестиційний потенціал побудованих об’єктів. 

«У 2020 році Донеччина стала переможцем «Великого будівництва» і приймає новий виклик. Реалізацію наміченого розпочнемо вже у березні», -  написав Павло Кириленко.  

Нагадаємо, що у рамках програми «Велике будівництво» на Донеччині було капітально відремонтовано школи у Красногорівці, Селидовому, Сіверську, Нікольському та Желанному, дитячі садочки відкрито у Бахмуті («Кріпиш», «Гусельки» та «Кульбабка»), Маріуполі («Юний моряк») та  у Краматорську («Зернятко»).   Щодо спортивних об’єктів, то у рамках проєкту «Велике будівництво» три з них були побудовані «з нуля» -  це стадіон у Волновасі,  спортивний комплекс та крите футбольне поле у Краматорську, ще два об’єкти реконструювали -  стадіони у Селидовому та Слов’янську. 

Відновлюються та модернізуються  приймальні відділення в лікарнях Донецької області. Проведено ремонти низки автомобільних доріг та мостів.

Інші новини за темою