портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Семінар-нарада з представниками об’єднаних територіальних громад

Опубліковано 20 березня 2019 року, 17:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

20 березня спеціалістами структурних підрозділів облдержадміністрації проведені семінари-наради з представниками об’єднаних територіальних громад. Головною метою заходу було надання методичної та практичної допомоги з питань подальшого розвитку громад області. Організатором проведення заходу виступив департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

Під час зустрічі представники об’єднаних територіальних громад були ознайомлені з різноманітними питаннями. Представник департаменту економіки Ігор Старолатка ознайомив присутніх з основними вимогами планування та здійснення процедури закупівель. Він висвітлив питання щодо планування закупівель, а саме визначення предмету, опублікування річного плану та додатку до річного плану закупівель, а також оформлення тендерної документації. Крім того окремо зупинився на правилах проведення процедур закупівель, в тому числі опублікування звіту про укладений договір, та як уникнути порушень, які можуть виникнути при організації проведення закупівель.

Про підготовку та написання проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку поінформувала представник департаменту економіки Вікторія Аксенченко. Виступаючи перед учасниками, Вікторія Аксенченко наголосила, що забезпечення якісної та своєчасної підготовки інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть бути профінансовані за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, створить умови для динамічного, збалансованого розвитку об’єднаних територіальних громад та підвищить рівень життя населення в цілому.

Також учасники семінару отримали корисну інформацію щодо процедури оцінювання проектів, що подаються на конкурсний відбір, методики розподілу коштів між областями, вимог до проектів,  особливостей підготовки та написання проектних заявок. З метою наближення надання адміністративних послуг до місця проживання заявників та забезпечення зручних та доступних умов отримання послуг суб'єктами звернень у Донецькому регіоні, створено та функціонує 29 Центрів надання адміністративних послуг.

Про розвиток системи надання адміністративних послуг на території області  у 2019 році  доповіла Тетяна Бервенова. Спеціаліст департаменту економіки зазначила, що протягом року планується відкриття ще 2-х Центрів: у місті Часів Яр та у Нікольському районі. Про механізм підготовки та подання для участі у конкурсному відборі проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики - Підтримка регіональної політики України розповіли представники департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин облдержадміністрації. Крім того були обговорені питання проведення роботи ОТГ з міжнародними організаціями, які надають  суттєву фінансову допомогу громадам.

Управління з впровадження реформ та децентралізації 

департаменту інформаційної та внутрішньої політики

 Донецької облдержадміністрації

Інші новини за темою