портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

284 заклади освіти Донеччини можуть розпочати дистанційне навчання

Опубліковано 24 серпня 2022 року, 18:47

На сьогоднішній день розглядається питання про відкриття 284 закладів освіти Донеччини з дистанційною формою навчання, повідомила на брифінгу директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева. До початку нового навчального року посилено готуються останні два місяці разом з територіальними громадами. Постійно ведеться моніторинг, де зараз перебувають наші учні, скільки з них вже виїхало з області, скільки поки що залишається. Що стосується учнів, які знаходяться у своїх громадах, то Департамент теж опрацьовує питання, яким чином вони будуть отримувати освіту.

Тетяна Володимирівна акцентувала увагу на тому, що у дітей, які виїхали з Донеччини і знаходяться в більш безпечних регіонах, є можливість відвідувати школи, а отже, безпосередньо спілкуватися з вчителем на уроках і, що саме важливе, соціалізуватися і спілкуватися зі своїми однолітками.

Після початку широкомасштабної російської агресії майже двісті навчальних закладів Донеччини опинились на тимчасово окупованій території.  На сьогоднішній день із 491 навчального закладу, які працювали у 2021-2020-му навчальному році, 180 знаходяться на тимчасово окупованій території. 

Як повідомлялось раніше, стало відомо, скільки закладів освіти пошкоджено та зруйновано з початку повномасштабної агресії рф.

Інші новини за темою