портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Делегація Посольства Австрійської Республіки відвідала Донецьку ОДА

Опубліковано 07 листопада 2018 року, 10:21 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

6 листопада керівник апарату Донецької облдержадміністрації Олег Свинаренко та керівники структурних підрозділів Донецької ОДА зустрілися з делегацією Посольства Австрійської Республіки в Україні. На засіданні розглянули основні виклики, які постають перед облдержадміністрацією,  зміни, які відбулись після початку проведення ООС, стан гуманітарної ситуації в регіоні та потреби у гуманітарній допомозі. Одними з гострих питань також були підготовка до проведення президентських та парламентських виборів у 2019 році в районі проведення ООС та економічний розвиток області.

Керівник апарату Донецької облдержадміністрації зазначив, що не дивлячись на всі зусилля влади, стан в області все ж таки залишається напруженим.

«Станом на 1 листопада 2018 року в області залишається стабільно-напружена суспільно-політична ситуація, що обумовлюється продовженням заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, стримування і відсічі російській збройній агресії. Незважаючи на це органи державної влади та місцевого самоврядування працюють у звичайному режимі та забезпечують життєдіяльність громад. Найбільш «гарячими точками» традиційно залишаються населені пункти на Авдіївському, Бахмутському та Маріупольському напрямках, а також Світлодарській дузі», – зауважив Олег Свинаренко.

Особливу увагу також приділили кількості переселенців, які переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення ООС.

Надзвичайний і Повноважний посол Австрійської Республіки в Україні пані Герміне Поппеллер зауважила, що для Австрійської Республіки є дуже важливим підтримувати ділові стосунки з Україною.

«На тлі викликів, які Україні треба подолати на шляху до розв’язання конфлікту, та з огляду на підтримку України партнерами в Європейському Союзі на цьому шляху, видається надзвичайно важливим підтримувати контакт із місцевою владою в зоні проведення ООС», – підкреслила пані Герміне Поппеллер.


Інші новини за темою