портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Стокоз обговорив стратегію співпраці з асоціацією «Medecins du Monde»

Опубліковано 02 листопада 2018 року, 14:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулася зустріч заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза з делегацією відокремленого підрозділу Асоціації «Medecins du Monde» в Україні («Лікарі світу»/MdМ). Під час зустрічі сторони обговорили місії організації «Лікарі світу» та стратегії роботи організації в Донецькій області. «Лікарі світу»  працюють в Україні починаючи з серпня 2015 року. На сьогоднішній день у Попаснянському та Станично-Луганському районах Луганської області працюють медичні мобільні  бригади. Організація намагається допомагати місцевому населенню у найвіддаленіших районах на лінії розмежування, де система охорони здоров’я серйозно постраждала через воєнний конфлікт.

«Будь-яку допомогу ми приймаємо з вдячністю, координуючи свої дії з міжнародними організаціями. Напрямок щодо підтримки психологічного здоров'я дуже важливий для Донецької області. Багато людей втратили роботу, житло чи рідних через війну, щодня знаходячись у стресовому стані», - наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.

Як підкреслила під час розмови генеральний координатор організації «Лікарі світу» Ірина Масловська, завдяки мобільним бригадам люди можуть отримати доступ до комплексної первинної медико-санітарної допомоги, включаючи лікувально-профілактичні заходи, а психологи організації надають психологічну підтримку, проводять консультації з психічного здоров’я, допомагають постраждалим від ґендерно- зумовленого насильства.

Нагадаємо, «Лікарі світу» – міжнародна незалежна гуманітарна організація, метою якої є надання медичної допомоги у відповідності з міжнародними стандартами. Невід’ємною частиною їх роботи є зміцнення системи охорони здоров’я та вирішення актуальних проблем, що існують у цій системі. Організація надає медичні послуги незалежно від статі, сексуальної орієнтації, расової та етнічної приналежності, релігії, віку, політичних переконань або правового статусу.

Інші новини за темою