портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Делегація Посольства Японії в Україні відвідала навчальні заклади на сході України, які підтримує ЮНІСЕФ

Опубліковано 07 листопада 2018 року, 15:29 , Департамент інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації

Сьогодні делегація Посольства Японії в Україні під керівництвом Надзвичайного та Повноважного Посла пана Шігекі Сумі відвідала школи у Донецькій області, які постраждали від конфлікту. Метою візиту було ознайомлення з ходом виконання проектів, які реалізує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Уряду Японії.

З початку конфлікту Уряд Японії надає гуманітарну підтримку Донецькій і Луганській областям через ЮНІСЕФ. Станом на сьогодні загальна вартість допомоги від Японії становить 8,9 млн дол. США.

Зокрема, у 2018 році Уряд Японії виділив ЮНІСЕФ 300 тис. доларів США для  поліпшення умов навчання дітей у 12 школах поблизу "лінії розмежування" на сході України. Ці кошти були направлені на придбання меблів, спортивного обладнання та навчальних матеріалів. Це також дозволило  ЮНІСЕФ провести навчальні заходи з питань мінної небезпеки для 1800 школярів та тренінги для 100 вчителів щодо психологічної допомоги. Ця діяльність допомагає дітям і вчителям краще долати щоденні виклики, пов'язані з конфліктом.

Делегація відвідала загальноосвітні школи у Світлодарську й Новолуганському в Донецькій області. В одній зі шкіл делегація взяла участь у медіа-брифінгу та церемонії, під час якої Посол передав школі спортивне обладнання та навчальні матеріали.

Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джама Гулейд подякував японським представникам за надану допомогу.

“Я дивлюся на обличчя дітей і бачу, що вони щасливі, незважаючи на те, що їхня школа знаходиться лише y 2 кілометрах від “лінії розмежування”. Вони щасливі тому, що середовище в школі стало безпечнішим. Щасливі тому, що тепер мають матеріали для ігор та знання, щоб захистити себе від мін та інших вибухових речовин. ЮНІСЕФ дякує народу Японії за таку щедру допомогу”, - підкреслив Джама Гулейд.

У свою чергу, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі наголосив на основних пріоритетах державної політики Японії.

“Для Японії є дуже важливою допомога для східної України, яка постраждала від конфлікту.  Освіта – це один із наших пріоритетів, оскільки діти – це  фундамент майбутнього нації. Ми дуже вражені, що діти посміхаються, незважаючи на складні умови в районах поблизу лінії розмежування”, - підкреслює  Шігекі Сумі.

Інші новини за темою