портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині на ЗНО-2021 очікують 16 тисяч учасників

Опубліковано 02 лютого 2021 року, 16:35

Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти очікує, що на Донеччині в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання візьмуть участь 16 тисяч учасників.  Про це заступник директора Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Лащенко сказала на брифінгу у Краматорську. 

Вчора, 1 лютого,  стартувала реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року. Цьогоріч вона відбудеться з 21 травня до 15 червня.  Реєстрація на ЗНО відбувається на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

«Станом на 12 годину 2 лютого вже створили реєстраційні картки понад 2 тисяч учасників.  Всього ми очікуємо у Донецькій області 16 тисяч учасників», - сказала Лариса Лащенко.

Вона зазначила, що кожен учасник може сам перевірити стан реєстрації.  «Це насправді унікальний сервіс. Як тільки до нас потрапляє реєстраційна картка, у системі одразу реєструється година та секунда  отримання документу, друку документу, повідомлення про  реєстрації, сертифікати, відправлення і навіть штрих-код  відправлення.  Це дуже важливо як для закладу освіти подивитися, так і для учасника, оскільки до того часу, як він отримає від нас відповідь,  уже побачить,  що йому виготовлено сертифікат чи, можливо, відмовлено, якщо якісь були порушення при оформленні документів. Можна до 5 березня внести зміни, і вже виправлений пакет документів направити  до регіонального центру»,  -  розповіла заступник директора Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Вона окремо подякувала учасникам з непідконтрольної території, які зареєструвалися навіть на пробне зовнішнє незалежне оцінювання,  розуміючи, що вони не зможуть приїхати 10 квітня на підконтрольну українській владі територію. 

«Але у них буде доступ до всіх зошитів пробного зовнішнього оцінювання, незалежно від того, який предмет вони обрали. Зараз вони активно проходять навчання за дистанційною формою та екстернатом і також будуть реєструватися через заклади освіти. Процедурою передбачено, що учасники з непідконтрольної території можуть подавати всі документи в електронному вигляді.  Вони самі створюють реєстраційну картку, заповнюють, ставлять дату, підпис і потім скани необхідних документів направляють до закладу освіти»,  -  сказала Лариса Лащенко.

Вона нагадала, що для зареєстрованих учасників створені особисті кабінети. У цьому кабінеті на даному етапі можна буде побачити всі свої реєстраційні дані, а до 30 квітня там буде розміщена запрошення-перепустка на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, де буде вказано, у який заклад та у який час потрібно прибути. 

Інші новини за темою