портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині проведено обласний конкурс з визначення найкращих практик розробки цифрового освітнього контенту

Опубліковано 25 грудня 2021 року, 12:50 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Доступ до якісної освіти через створення у Донецькій області єдиного навчально-інформаційно-комунікаційного середовища стали пріоритетними та стратегічно важливими напрямами розвитку освіти Донеччини в найближчі роки. З огляду на це колективом Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти спільно з ГО «Центр розвитку майбутнього» та ТОВ «ЮнитЛаб» у межах реалізації проєкту «Лабораторія універсальної освіти» та на виконання плану реалізації концепції «Регіональний розвиток цифрової освіти на 2021‒2027 роки» проведено обласний конкурс «Найкращі практики розробки цифрового освітнього контенту».

Конкурс тривав протягом листопада-грудня для всіх закладів загальної середньої освіти області в галузі інформаційних технологій, природничої та математичної освіти. До участі у змаганнях надійшло 72 заявки із 24 територіальних громад. Педагоги представили авторські інноваційні освітні розробки, що були впроваджені у власну діяльність під час дистанційного навчання.

Кількість учасників свідчить про актуальність такої ініціативи, яка надає можливість розкрити професійні здібності й напрацювання, поділитись власним досвідом з колегами. Заявлені на конкурс роботи було оформлено у вигляді електронних матеріалів, розміщених на блогах, персональних вебсайтах, платформах: Moodle, Google Classroom. Матеріали конкурсантів відрізнялись різноманіттям, вони були представлені у вигляді відеоуроків, інтерактивних вправ-тренажерів, інтерактивних плакатів, динамічних презентацій, авторських відеороликів, тестових завдань інтерактивних ігор, інтелект-карт та ін.

Усі електронні освітні ресурси учасників конкурсу розміщено на сайті Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в розділі «Цифрова освіта». Розробки конкурсантів можуть бути використані освітянами області для організації дистанційного навчання, для закріплення та перевірки знань та вмінь здобувачів освіти.

Журі конкурсу відзначило, що освітяни на високому рівні продемонстрували свою педагогічну майстерність, знання методики та володіння сучасними ІКТ технологіями.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись на офіційній вебсторінці конкурсу.

Інші новини за темою