портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Освітяни Донеччини долучилися до роботи Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху»

Опубліковано 20 серпня 2021 року, 13:19 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Делегація Донецької області взяла участь у Всеукраїнському серпневому форумі «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху», присвяченому 30-річчю Незалежності України, який проходив 19 серпня у м. Київ в Інноваційному парку UNIT.City.

Захід об’єднав науковців, освітян, представників влади всіх рівнів, експертного середовища, громадських організацій, учнівського самоврядування та міжнародної спільноти задля презентації успішного досвіду та пошуку шляхів реалізації стратегій, що закладені у дорожні освітні мапи.

7Під час спілкування з учасниками форуму міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет зосередив увагу на запланованих новаціях, наголосивши на тих здобутках, які вже є. Окремо розглядалися інфраструктурні плани, питання здоров’я нації, діджиталізація тощо. Окреслені актуальні проєкти щодо створення безпечного освітнього середовища. «По кожному з етапів стратегічного розвитку ми сформували наочну мапу, яка показує цілісну візію Міністерства освіти і видає той наратив, з якого ми з вами стартуємо» — наголосив Сергій Шкарлет.

У межах форуму працювали профільні всеукраїнські стратегічні сесії, проводилися панельні дискусії та працювали різнопланові локації. Організовано й телеміст:

  • «Безпечна школа — безпечна країна», с. Пуща-Водиця Київської області.
  • Молоді вчителі «Творці змін освітнього простору Нової української школи», м. Київ.
  • Локація Громадської організації «Батьки SOS», м. Київ.
  • «Освіта національних меншин: виклики та можливості», м. Ужгород.

Реформа продовжує реалізовуватися за низкою пріоритетних напрямів: доступна та якісна дошкільна освіта; Нова українська школа; сучасна професійна освіта; якісна вища освіта та розвиток освіти дорослих; розвиток науки та інновацій. За кожним із них реалізуються завдання, націлені на досягнення спільної мети – перетворення української освіти на інноваційне середовище, у якому учні і студенти набувають ключових компетентностей, необхідних кожній сучасній людині для успішної життєдіяльності, а науковці мають можливості й ресурси для проведення досліджень, що безпосередньо впливатимуть на соціально-економічний та інноваційний розвиток держави.

Всеукраїнський серпневий форум «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху» проводився за підтримки Фінського проєкту «Навчаємось разом», що фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та ЄС.

Інші новини за темою