портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Переможці Паралімпіади та їхні тренери отримають із обласного бюджету матеріальне заохочення, - Павло Кириленко

Опубліковано 02 вересня 2021 року, 14:49

Переможці та призери Ігор XVI Паралімпіади в Токіо (Японія), а також їхні тренери отримають із обласного бюджету матеріальне заохочення.  Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську сьогодні, 2 вересня.

«Звичайно, ми радо зустрічатимемо спортсменів, і усі переможці та призери Паралімпіади, а також їхні тренери отримають із обласного бюджету матеріальне заохочення. Йдеться про загальну суму близько 9,5 мільйонів гривень:  6 млн 528 тисяч гривень отримають спортсмени, і понад 2 млн 886 тисяч гривень – тренери.    Паралімпійські ігри триватимуть до 5 вересня, тож кількість завойованих медалей може ще збільшитися. Тоді, відповідно, збільшиться і загальна сума грошових виплат із обласного бюджету»,  - сказав очільник області.  

Нагадаємо,  XVI Літні Паралімпійські ігри проходять з 24 серпня по 5 вересня. 

Українська паралімпійська збірна  станом на 1 вересня здобула 75 медалей і за кількістю нагород зараз посідає 6 місце з-поміж 83 країн світу.  До загальнонаціональної скарбнички спортсмени-донеччани принесли 12 медалей: дві золоті та по 5 – срібних і бронзових. 

Плавець зі Слов’янська Андрій Трусов не лише завоював дві золоті медалі, а й встановив світовий рекорд у дисципліні 100 метрів на спині.  

Інші новини за темою