портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Питання організації освітньої діяльності у територіальних громадах обговорили на онлайновій нараді

Опубліковано 21 січня 2021 року, 10:56 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Питання організації  освітньої діяльності у територіальних громадах було  розглянуто на онлайновій нараді, яку Департамент освіти і науки Донецької облдержадміністрації провів з керівниками органів управління освітою територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій.

Обговорено питання передачі закладів освіти в комунальну власність територіальних громад, організації освітнього процесу в умовах карантину, харчування та підвезення учнів до закладів освіти, проведення атестації педагогічних працівників. Надано роз’яснення щодо проходження ліцензування та заповнення системи ІСУО, розподілу підручників. Наголошено на змінах в освітньому законодавстві щодо підвищення кваліфікації та важливих аспектах щодо укладання договорів на надання послуг із підвищення кваліфікації у 2021 році відповідно до вимог Постанови КМУ № 800 від 21.08.2019 р. Увагу акцентовано й на технічній процедурі підписання договору.

Керівникам органів управління освітою територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій запропоновано надати до департаменту освіти і науки пропозиції щодо проведення різних форматів обміну досвідом між створеними та новоствореними громадами, виїзних консультаційно-методичних зустрічей, вебінарів, онлайн-нарад  для організації відповідних зустрічей та надання консультативно-методичної та практичної допомоги.

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації підготовано низку заходів (вебінарів, селекторів тощо) для надання консультативно-методичної допомоги територіальним громадам щодо організації освітньої діяльності.  

Інші новини за темою