портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Питання придбання ноутбуків вчителям для організації якісної дистанційної освіти обговорили на онлайновій нараді

Опубліковано 01 липня 2021 року, 16:06 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Питання придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання, обговорили учасники онлайнової наради, проведеної в рамках Національної програми інформатизації міністерством освіти і науки України спільно з міністерством цифрової трансформації України.

Участь у нараді взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна та директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева.

На нараді обговорено питання використання коштів субвенції, надано роз’яснення та рекомендації щодо визначення потреби у придбанні ноутбуків та проведення централізованих процедур закупівлі.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 403 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти» на зазначені цілі Донецькій області у 2021 році передбачено 39 956,8 тис. грн коштів субвенції з державного бюджету, які будуть використовуватися на умовах відповідного рівня співфінансування з місцевих бюджетів.

Наразі триває процес обробки статистичних даних та опрацювання оперативних даних від територіальних громад для здійснення розрахунку потреби у придбанні ноутбуків у розрізі закладів загальної середньої освіти області.

Інші новини за темою