портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 300 освітян взяли участь у обласній науково-практичній конференції «Досягнення та виклики національно-патріотичного виховання в регіоні»

Опубліковано 11 листопада 2020 року, 11:01 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Понад 300 освітян  взяли участь у VI обласній науково-практичній конференції «Досягнення та виклики національно-патріотичного виховання в регіоні», яка відбулася у Донецькій області у дистанційному форматі.

Учасниками Конференції стали педагоги закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, працівники відділів і управлінь освіти.

Під час пленарного засідання окреслено складові національно-патріотичного виховання в умовах модернізації системи освіти Донеччини. Також для учасників проведено віртуальні майстер-класи з виготовлення виробів декоративно-ужиткового мистецтва «Я люблю Україну».

Подальша робота відбувалась у 5 локаціях. Педагоги охоче презентували власні методичні здобутки щодо формування національної ідентичності учнівської молоді, знайомили з особливостями військово-патріотичного виховання шляхом реалізації проєктів у межах Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), а також аналізували можливості використання інноваційних технологій, що допоможуть організувати дієвий процес виховання на духовно-моральних цінностях українського народу. Окремо розглянуто потенціал українознавства для вивчення різних навчальних предметів крізь призму освітньої реформи.

За результатами роботи визначено індикатори успіху та перспективи подальшого розвитку системи національно-патріотичного виховання регіону.

Ознайомитися із системою виховної роботи, методичними інноваціями закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти у сфері формування патріотичних почуттів дітей та молоді Донецької області можна за посиланням.

Інші новини за темою