портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Працюємо разом заради перемоги: підсумки роботи Донецької обласної служби зайнятості за 2022 рік

Опубліковано 12 січня 2023 року, 14:14 , Донецький обласний центр зайнятості

2022 рік для Донецької обласної служби зайнятості був роком активного розвитку комунікацій між учасниками ринку праці з використанням власних онлайн-ресурсів, нестандартних підходів та дистанційних форм роботи.

Впродовж минулого року послугами служби зайнятості скористались 32,5 тис. мешканців регіону. Незважаючи на складну ситуацію, фахівцям ДОСЗ вдалося забезпечити роботою 9,4 тис. осіб, серед яких понад 80 – колишні військовослужбовці, які брали участь в АТО (ООС), та майже 300 осіб з інвалідністю.

Протягом 2022 року спеціалісти служби зайнятості Донеччини залучили до оплачуваних суспільно корисних робіт майже 500 осіб для облаштування приміщень під укриття, розбір завалів, будівництво захисних споруд, відновлення зруйнованої інфраструктури тощо.

За направленням служби зайнятості 1,7 тис. безробітних опанували нові компетенції або підвищили кваліфікацію в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та інших закладах освіти за професіями: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар-ремонтник, швачка, кухар, кондитер, перукар, касир торговельного залу тощо.

З початку 2022 року база даних Донецької обласної служби зайнятості налічувала 10,5 тис. вакансій. Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників у добувній та переробній промисловості: гірників підземних, прохідників, електрослюсарів підземних, слюсарі-ремонтників, електрогазозварників тощо. Вакансії пропонуються з оплатою праці від 28 до 55 тис. грн.

Незважаючи на всі виклики сьогодення, роботодавці області зберегли гідний рівень заробітної плати у запропонованих вакансіях.

Продовж минулого року він був найвищий серед інших регіонів України і склав в середньому 12,4 тис. грн. Така ж тенденція зберігається й на початку 2023 року (в середньому по країні – 10,1 тис. грн).

Досить високим попитом користувались і продовжують бути у топі лікарі із заробітною платою від 20 тис. грн, водії – від 12 тис. грн, некваліфіковані робітники (підсобні робітники, прибиральники) – від мінімальної зарплати до 9 тис. грн.

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості

Інші новини за темою