портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Студенти Краматорського коледжу взяли участь у міжнародних проєктах Erasmus+

Опубліковано 07 жовтня 2021 року, 11:57 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

«Мистецтво об’єднує!» – під таким гаслом у межах угоди про співробітництво між Економічно-гуманістичною академією у Варшаві та Краматорським фаховим коледжем технологій та дизайну стартував проєкт інтеграції польських та українських студентів «Образ України та Польщі квітами намальований» («Obraz Ukrainy i Polski kwiatem malowany»).

Протягом вересня-жовтня 2021 року 46 студентів творчих спеціальностей коледжу відвідали мальовниче містечко Бжозов у Західних Бещадах (Республіка Польща). Наші юнаки та дівчата разом з польськими друзями вивчали техніки рідкого акрилу, малювали маслом і олівцями краєвиди Карпат, створювали мультфільми та працювали у спеціалізованих програмах обробки зображень, проводили різноманітні майстер-класи з розпису каміння та інших природних матеріалів, техніки петриківського розпису яєчною темперою тощо. А у вільний час на студентів чекали екскурсії, прогулянки верхи, розваги й пікніки на свіжому повітрі.

Історія міжнародного співробітництва між КрамФКТД та польським вишем розпочалася з 2017 року. Тоді група викладачів коледжу відвідали Польську Республіку та пройшли стажування. Крім цього, між вишами укладено угоду про співпрацю, у межах якої успішно реалізовано низку проєктів з обміну досвідом щодо організації освітнього менеджменту, впровадження інтерактивних форм роботи зі студентською молоддю. 

Студенти мали нагоду ознайомитися з польською культурою, знайти нових друзів, удосконалити навички володіння іноземними мовами. Реалізація угоди про співпрацю триває, попереду – багато нових зустрічей, які сприятимуть інтеграції системи освіти Донеччини до Європейського інноваційного освітнього простору.


Інші новини за темою