портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Суттєвий крок у розвитку обласної STEM-освіти: відкрито «розумну теплицю»

Опубліковано 04 листопада 2021 року, 12:00 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

«Розумну теплицю» отримали учні Великоновосілківської загальноосвітньої І-ІІІ ступенів №2, команда якої стала переможцем  обласного конкурсу STEM-проєктів «ШколаТехно».  

 Відповідно до регіональної концепції розвитку STEM-освіти в Донецькій області, за сприяння департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації, організації Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти і ДонНТУ, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та за соціальної відповідальності бізнес-компанії «МЕТІНВЕСТ» у березні 2021 року проведено обласний конкурс STEM-проєктів «ШколаТехно», переможцем якого стала команда «Друге дихання» Великоновосілківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2.

Організатори конкурсу та донори вирішили втілити дитячий проєкт  «Розумна теплиця» у реальне життя: у травні почалась реконструкція чинної шкільної теплиці, а 28 жовтня 2021 року відбулось урочисте відкриття оновленого об'єкта.

Під час відкриття члени команди «Друге дихання» розповіли про принцип роботи теплиці, показали, як вона буде працювати. Було продемонстровано нове обладнання: гідропоніка, апарат для клонування рослин, крапельний полив та полив «Туман». Ресурси «Розумної теплиці» можна використовувати для проведення практичних і лабораторних робіт з біології, хімії, та географії.

Практична реалізація дитячого проєкту «Розумна теплиця» – це новий крок у впровадженні STEM-освіти в школі, можливість залучення здобувачів освіти до соціального підприємництва, проведення експериментальної роботи та написання наукових досліджень.

Інші новини за темою