портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Тридцятиріччя Маріупольського державного університету відсвяткували на Донеччині

Опубліковано 07 грудня 2021 року, 14:12 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Урочистості з нагоди 30-річчя Маріупольського державного університету відбулись у Донецькій області.

Святкування розпочалось з урочистого засідання Наглядової ради університету. Під час засідання заслухано звіт ректора Миколи Трофименка про результати діяльності закладу у 2021 році. Перед членами ради виступила заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна. Вона відзначила, що МДУ – своєрідна студентська столиця області, заклад освіти, де велика увага приділяється наданню якісної освіти та створенню комфортних умов навчання для студентів з тимчасово окупованих територій, це один із провідних центрів співробітництва сходу України з іноземними країнами в галузі освіти, науки та культури. Також під час роботи засідання презентовано пріоритетні напрямки реалізації Стратегічного плану розвитку університету на період до 2025 року.

Святковий концерт з нагоди ювілею закладу та церемонія відзначення кращих працівників МДУ відбулись в Донецькому обласному академічному театрі. Заступник очільника області Юлія Костюніна привітала працівників університету зі святом і зачитала вітання від Президента України Володимира Зеленського. «Сьогодні Маріупольський державний університет є центром генерації ідей і рушійною силою позитивних змін, зокрема в напрямі реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Своєю активною діяльністю за межами країни та налагодженням зв’язків з іноземними колегами він популяризує Україну та робить її привабливою для проведення наукових проєктів, запровадження культурних ініціатив», – зазначив у своєму зверненні Володимир Зеленський.

Юлія Костюніна вручила трудовому колективу МДУ, його кращим співробітникам державні нагороди й відзнаки Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, облдержадміністрації. Вона зачитала звернення до колективу МДУ від голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка. «Маріупольський державний університет – ровесник Незалежної України. Заснований у 1991 році, він пройшов шлях від гуманітарного коледжу до сучасного класичного університету. Тільки колектив однодумців, знавців своєї справи з правильно побудованою стратегією міг здійснити такий стрімкий та яскравий підйом до освітнього Олімпу», – зауважив очільник області.

У режимі онлайн учасників свята привітав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Він подякував колективу МДУ за віддану та наполегливу працю та висловив впевненість у тому, що попереду науковців і студентську молодь очікують нові перспективи, чергові звершення, досягнення поставлених цілей.

Інші новини за темою