портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У закладах освіти Донецької області відзначили День Соборності України

Опубліковано 22 січня 2021 року, 16:09 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Низку заходів організовано та дистанційно проведено обласними закладами позашкільної освіти до Дня Соборності України.

Йдеться про виховні години, лекторії, вікторини, виставки тематичних дитячих поробок, малюнків тощо.

Протягом тижня тривала обласна акція «Соборна мати Україна – одна на всіх як оберіг!», ініційована Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості, до якої долучились понад 200 вихованців закладів позашкільної освіти з міст Світлодарськ, Слов’янськ, Часів Яр, Дружківка, Маріуполь, Краматорськ, Добропілля, Білозерське, Мирноград, Новогродівка, Волноваського, Слов’янського та Бахмутського районів.

 Згідно з умовами, учасники акції розміщували фото та відео проведених  заходів до Дня Соборності України у соціальній мережі Facebook, об’єднавши їх загальним хештегом #СоборнаматиУкраїна-однанавсіхякоберіг!#Позашкільна_освіта#ОПДЮТ.

Вихованці гуртків Донецького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді взяли активну участь у виставці дитячих малюнків та плакатів «Україна є, була і буде». Джури рою «Чорні вершники» (м. Вугледар) подарували малюнки військовослужбовцям ЗСУ.

Педагоги Донецького обласного еколого-натуралістичного центру  створили інтерактивну газету у форматі презентації для спільного редагування. У роботі над презентацією взяли участь близько 100 осіб. Вихованці разом із керівниками креативно наповнили свої слайди цікавими фактами про Україну, надихаючими висловами відомих людей, склали сенкани та поділилися власними фото мальовничої природи різних куточків нашої країни, вдало продемонструвавши знання з літератури, історії, географії та екології. 

Для вихованців гуртків Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва, що працюють на базі Слов’янської спеціальної школи-інтернату № 41 та Слов’янської спеціальної школи № 23, проведено години спілкування «Соборна мати-Україна – одна на всіх, як оберіг», вікторину «День Соборності України». Заходи проведено з дотриманням карантинних норм.

На сайті Донецького палацу молоді «Юність» розміщено виставку гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Велична і свята, моя ти Україно!» та виставку малюнків «Моя Україна – ти в світі єдина!» гуртка образотворчого мистецтва «Уява». Учасники студії «Медіакультура» підготували до свята відеопривітання від молоді Донеччини.

Також діти разом із педагогами виготовили інтерактивну мапу України «Україна – єдина!», яка демонструє, що сила українців у згуртованості.

Інші новини за темою