портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учасники обласної школи новаторства організаторів виховної роботи обговорили конституційно-правовий статус дитини в Україні

Опубліковано 09 червня 2021 року, 13:40 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Учасники обласної школи новаторства організаторів виховної роботи напередодні відзначення 25-річчя прийняття Конституції України обговорили конституційно-правовий статус дитини в Україні, правові механізми захисту прав дітей, роль працівників закладів освіти у цій важливій і благородній справі.

 Робота проходила у межах заняття «Виховання на загальнолюдських морально-етичних цінностях: системний підхід та інновації» на базі Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у змішаному форматі за участю понад 100 учасників: заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів, учителів курсів духовно-морального спрямування закладів загальної середньої освіти області.

Під час обговорення конституційного права на освіту акцентовано, що важливою передумовою його успішної реалізації є створення в закладах освіти безпечного освітнього середовища. Наголошено на нормативно-правовій базі реагування на випадки домашнього насильства, а також на документах щодо запобігання та протидії насильству, які мають бути в закладі освіти. Окремо проаналізовано наслідки домашнього насильства для фізичного та психічного здоров’я дитини, презентовано методичний посібник «Попередження насильства в закладах освіти». Не залишилося поза увагою питання духовних (християнських) цінностей, які можуть стати підґрунтям сім’ї, де поважають гідність дитини, щиро турбуються про її самореалізацію.

Насамкінець освітяни долучилися до психологічного практикуму «Актуальні питання щодо формування навичок безпечної поведінки дітей».

Інші новини за темою